آخر هفته و معرفی فیلم(Too Big to Fail)

اهمیت پول و سرمایه مالی این روزها به قدری بالا رفته است که حتی می توان این گونه گفت که دارایی مالی نیز یکی از ارزش ها به شمار می آید. از این رو طبیعی است که یکی از اهداف بزرگ هر فردی رسیدن به پول و دارایی مالی باشد. اگر چه رویای رسیدن به ثروت چیز تازه ای نمی باشد اما می توان این گونه گفت که رسیدن به ثروتی کلان در کوتاه ترین زمان از اهدافی است که در دنیای مدرن امروز در بین افراد بسیار دیده می شود.

به دور از این که این موضوع آیا واقعا شدنی است یا خیر، با نگاهی کوتاه به آمار می توان دریافت که به طور معمول اکثر افراد شکست خورده در بازارهای مالی و به طور کلی در اقتصاد همان هایی هستند که رویای یک شبه پول دار شدن را در سر داشته اند.

بعضی از فیلم های سینمایی بهترین گزینه برای درک هر چه بهتر شرایط حاکم بر جامعه می باشند. حتی می توان گفت که برخی از فیلم ها به قدری تاثیرگذار خواهند بود که ممکن است سرنوشت یک فرد را متحول کنند. بسیاری از فیلم های سینمایی ساخته شده در زمینه اقتصاد را نیز می توان جزو این دسته از فیلم ها قرار داد. فیلم ها برخلاف مستندها دارای جذابیت های سینمایی بسیاری می باشند و در عین آن که شما را سرگرم خواهند ساخت درس های بزرگی نیز به شما می آموزند. از بین فیلم های آموزنده اقتصادی می توان به فیلم شکست بزرگ اشاره نمود.

این فیلم در واقع معاملات داخلی بعضی از سرشناسان وال استریت و مین استریت در شرایط بحران مالی را به تصویر می کشد.

این روزها می توان گفت که پایه و اساس تمامی سیستم اقتصادی ایالات متحده بدهی می باشد و می توان گفت که فعالیت های اقتصادی اندکی در این بین بدون بدهی هستند. افراد برای هر کاری نظیر خرید مسکن، خرید وسایل نقلیه، حتی برای خرید در تعطیلات نیازمند تسهیلاتی چون وام مسکن، وام خودرو و کارت های اعتباری می باشند.

در این بین این بانک ها هستند که به وجود آورنده این همه بدهی می باشند. عبارت Too Big to Fail در رابطه با شرکت هایی به کار می رود که بزرگی و وسعت آن ها در اقتصاد باعث می شود که در صورت ورشکسته شدن، اقتصاد ملی و بین المللی ضربه سنگینی را متحمل گردد.

این فیلم نیز در واقع اشاره به این واقعیت تامل برانگیز دارد و مقصود آن ابربانک هایی است که سیستم را با ورشکستگی خود با هزینه ای سنگین رو به رو می کنند. اگر چه ما وقتی صحبت از یک قمارباز به میان می آید که با سرمایه ای ۱۰/۰۰۰ دلاری دست به یک شرط بندی ۲۰۰/۰۰۰ دلاری می زند فرد قمارباز را یک احمق به تمام معنا می دانیم اما واقعیت آن است که در زمان بحران بانک های بزرگ آمریکا همگی این کار را انجام دادند. فیلم شکست بزرگ به خوبی توانسته این بحران را به تصویر بکشاند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *